Al 18 jaar uw partner in mondvriendelijke tandtechnische voorzieningen

 
  
  Home | PatiĆ«nten informatie | Tandartsen informatie

Patiƫnten informatie
Werkstuk van de maand    


Een gezond en goed verzorgd gebit is tegenwoordig vanzelfsprekend. Uw tandarts kan Uw gebit niet alleen herstellen maar ook cosmetisch verfraaien. Hieronder worden enkele mogelijkheden genoemd:

 -- Verkleurde- of gebarsten tanden kunnen d.m.v. een kroon of een facing weer in de oude situatie hersteld worden
 -- Tanden die verloren zijn gegaan kunnen vervangen worden door implantaten, bruggen of een uitneembare protheses.
-- Kiezen waar een "donkere"vulling in zit kunnen met een inlay of onlay weer onzichtbaar in de oude situatie hersteld worden.

Vraag Uw tandarts naar de mogelijkheden.

Welke behandeling U ook kiest, het succes hangt natuurlijk eveneens af van een
goede verzorging en regelmatige controles.
De tandarts en de mondhygiëniste kunnen U hierin uitstekend adviseren.

De kosten van een voorziening zijn goed te begroten door uw tandarts en het tandtechnisch laboratorium. Hoeveel de verzekering vergoedt kunt U terug vinden in de polis van Uw ziektekosten verzekering of U neemt contact op met Uw verzekeraar.

Tandtechnisch laboratorium Sonderen is gespecialiseerd in biocompatibele voorzieningen. Dit betekend dat wij materialen gebruiken die als zeer lichaamsvriendelijk bekend staan. CE gecertificeerd zijn en afkomstig zijn van gerenommeerde leveranciers. Voorbeelden hiervan zijn: zirkonium kronen of de galvano-kronen die uit 99,9 % goud bestaan met daarop porselein gebakken. Ook stellen wij indien nodig een allergie testset van de materialen die in ons laboratorium verwerkt worden ter beschikking.

Voor verdere informatie adviseren wij U uw tandarts te raadplegen of
te kijken op
www.tandarts.nl Ook kunt U bij ons terecht voor aanvullende informatie. Hebt U op dit moment geen tandarts, dan kunnen wij op verzoek U doorverwijzen naar een tandarts waar wij mee samenwerken.

Implantaat

Mist U een tand of een kies?
Implantaten oftewel kunstwortels bieden de mogelijkheid die leegde weer op te vullen door kronen en bruggen houvast te bieden. Een goede mondhygiëne is ook hier erg belangrijk.
De behandeling door tandarts of kaakchirurg bestaat uit het plaatsen van  één of meer implantaten afhankelijk van het aantal tanden dat U mist of vervangen moeten worden. De tandarts of kaakchirurg plaatst het implantaat in de kaak mits er voldoende bot is. Daarna wordt  de in het laboratorium op maat gemaakte kroon of brug op de implantaten gecementeerd of geschroefd. Een voordeel van het verschroeven van voorzieningen is natuurlijk de mogelijkheid om in de toekomst eventueel een andere of uitgebreidere voorziening op het implantaat te kunnen maken.

(zie Straumann implantaten) 

 

Oktober 2014

Telescoopprothese BK en OK op 5 zirkoonoxide primairdelen

Tandartsenpraktijk TPWezep
Tandarts: Ron Letitre 
Wolthuisweg 3, 8091 EB Wezep. Tel 038-3756000
www.tpwezep.nl
Tandtechnisch Lab. Sonderen,
Winterswijk-Kotten Nl.   
www.Sonderendental.com
Tandtechnicus Wouter Sonderen